Race 6: Joris weer terug in de top 10

Flinke domper voor Joris in Oschersleben
14 juni 2017
Lastige races voor Joris in Frankrijk
4 augustus 2017

Race 6: Joris weer terug in de top 10

De snelheid heeft Joris dit jaar goed te pakken. Maar helaas liepen de laatste drie wedstrijden niet zoals gepland. Zaterdag 15 juli stond race 6 van het Nederlands Kampioenschap op het programma. De motor was na de crash in Oschersleben weer helemaal klaar en de snelheid bleek Joris nog niet verloren te zijn.

Vrijdag stond er nog een training gepland. De dag begon met droog en zonnig weer maar in de middag viel er behoorlijk wat regen. Het gaf Joris de kans om op zowel een droge als natte baan belangrijke meters te maken. De motor voelde in beide omstandigheden weer goed aan.

Zaterdag begon droog en dat zou ook zo blijven. De eerste kwalificatie verliep voor Joris nog niet helemaal naar wens met rondetijden die wat tegen vielen. Gelukkig wist hij de oorzaak hiervan en ging hij in kwalificatie twee een stuk sneller rond. In de laatste ronde van die tijdtraining reed Joris zijn snelste ronde, welke goed was voor een mooie 9e startplaats.

In de race had Joris helaas een slechte start. De eerste bochten zat hij ook een beetje in het gedrang waardoor hij wat plaatsen verloor en terecht kwam op ongeveer de 16e/17e plaats. Gelukkig kon hij snel de jacht naar voren inzetten en een mooie inhaalrace rijden. Uiteindelijk was het op de finish goed voor een nette 8e plaats.

Joris: “Ik ben blij dat ik dit weekend de strijd weer aan kon gaan. Met dank aan het team, mijn sponsoren en iedereen die heeft geholpen de afgelopen weken. Het belangrijkste doel was dan ook om de race uit te rijden. Het voelde goed om de finishvlag weer eens te zien! Gezien de omstandigheden ben ik zeker tevreden met de 8e plaats. Volgende week hebben we twee races in Frankrijk, daar gaan we weer voor het best mogelijke resultaat!”

Met deze 8e plaats is Joris gestegen naar de 10e plaats in het kampioenschap! De volgende twee races worden volgende week verreden op het Franse circuit van Dijon Prenois, 27 en 28 juli.