Lastige races voor Joris in Frankrijk

Race 6: Joris weer terug in de top 10
20 juli 2017
Joris neemt revanche in Oschersleben met 5e plaats!
31 augustus 2017

Lastige races voor Joris in Frankrijk

Vrijdag 28 juli stond er voor Joris een nieuwe uitdaging op het programma. Race 7 en 8 werden verreden op het Franse circuit van Dijon-Prenois. Een baan waar de meeste rijders nog nooit hadden gereden.

Joris heeft zich vooraf zo goed mogelijk voorbereid. Door het bekijken van veel videobeelden en de dag vooraf het verkennen van de baan op de fiets. Joris kon niet wachten om de volgende dag op de motor te stappen op deze uitdagende baan, met een heel lang recht stuk en veel hoogteverschillen.

Donderdag werden de twee kwalificaties verreden maar eerst was het tijd voor een vrije training. Joris wist zijn ritme mooi op te bouwen en hij sloot deze sessie af op een 15e plaats. Na afloop was zijn eerste reactie: “wat een gave baan!”. In de eerste kwalificatie wist Joris gelijk zijn rondetijden te verbeteren en was hij constant in de top 10 te vinden. Uiteindelijk was zijn tijd goed voor een voorlopige 9e startplaats. Omdat het tijdens de tweede kwalificatie licht regende bleef het daar ook bij. Joris zette daarmee voor de vierde keer op rij de Eurol Ten Kate Honda op de derde startrij!

Joris: “Ik was klaar voor de twee races op vrijdag. In de eerste race ging ik redelijk van start maar ik verkeek mijzelf bij de eerste bocht en ging veel te laat in de remmen. Ik kwam in aanraking met Joël Wienen waardoor hij ten val kwam. Absoluut niet mijn bedoeling dus excuses hiervoor. Ik kon de motor zelf wel overeind houden en vanaf ongeveer plaats 17 moest ik mij weer naar voren werken. Dit lukte goed maar meer dan een 11e plaats zat er niet in omdat vroegtijdig de rode vlag viel.”

De rondetijden van de eerste race waren zeker niet slecht en gaven goede hoop voor een top 10 klassering in race 2. Toch wilde Joris beslist niet weer dezelfde fout maken in de eerste bocht. Het zorgde ervoor dat hij in de beginfase wat te voorzichtig was en plaatsen verloor. Hij had te laat het ritme te pakken en finishte op een teleurstellende 14e plaats.

Joris: “Er had in beide races veel meer ingezeten. Maar op de belangrijke momenten ging ik in de fout. Waardoor ik er in beide races niet vanaf het begin goed bij zat. Vooraf had ik er veel meer van verwacht. Donderdag begon goed maar vrijdag was niet mijn dag. Toch heb ik deze dagen volop genoten. Het was super gaaf om 2 dagen te rijden op deze uitdagende baan! Nu snel vooruit kijken, hard blijven werken en nooit opgeven! De volgende 2 races zijn in Oschersleben. Daar hebben we zeker nog wat recht te zetten.”

Joris is helaas gezakt naar plaats 14 in het Nederlands Kampioenschap. Het volgende raceweekend is van 25 t/m 27 augustus in Oschersleben.