Joris pakt 8e plaats in Nederlands Kampioenschap!

Leerzaam weekend voor Joris in British Supersport
5 oktober 2017
Joris Sportman gemeente Borne 2017!
18 december 2017

Joris pakt 8e plaats in Nederlands Kampioenschap!

Zaterdag 14 oktober stonden de finaleraces van de NK SuperCup 600 op het programma. Joris was optimaal gemotiveerd om twee topresultaten neer te zetten en was ook nog volop in strijd voor plaats 7 in het Nederlands Kampioenschap. 

De vrijdagtrainingen verliepen al erg goed en op zaterdag begon Joris de dag sterk met zijn beste kwalificatie ooit in deze klasse. Dat betekende een mooie 6e startplaats maar helaas zat het in beide wedstrijden niet mee. In race 1 schakelde Joris in de eerste bocht tussen de versnellingen waardoor hij veel plaatsen verloor en uiteindelijk als 12e over de streep kwam. De tweede wedstrijd verliep stukken beter maar helaas sloeg dit keer de pech toe. Joris kon een gevallen rijder voor hem niet meer ontwijken waardoor hij zelf ook onderuit ging. Een grote teleurstelling, want er had veel meer ingezeten.

Het seizoen is dan niet in stijl afgesloten maar Joris kan meer dan tevreden terugkijken op het seizoen. Ondanks wat pech was het een fantastisch jaar met ontzettend veel progressie en vooral hoogtepunten! Veel top 10 resultaten, een 5e plaats in Oschersleben, een nieuw PR op Assen (1.44.8) en met een wildcard aan de start in de British Supersport.

Na drie opeenvolgende jaren buiten de top 20 te zijn geëindigd pakt Joris dit jaar een prachtige 8e plaats in het Nederlands Kampioenschap! En dat ook nog eens met drie nulscores. Na de voorgaande jaren die zo moeizaam verliepen, zijn de doelstellingen dit jaar ruim overtroffen!

Joris: “Ondanks dat het seizoen niet vlekkeloos is verlopen konden we dit jaar eindelijk laten zien waartoe we in staat zijn. Van begin tot eind hebben we laten zien in de top 10 thuis te horen. Ik ben ervan overtuigd dat ik afgelopen weekend mijn beste resultaat (5e plaats) nog had kunnen evenaren of zelfs verbeteren maar het mocht niet zo zijn. We zijn 8e geworden van Nederland en daar kunnen we zeer tevreden mee zijn! Alle sponsoren, mijn top team en iedereen die mij op welke manier dan ook helpt, ontzettend bedankt!”

Momenteel wordt er langzaam weer vooruit gekeken naar seizoen 2018. In welke klasse en op welke motor Joris dan zal rijden is op dit moment nog niet bekend maar het doel is natuurlijk de progressie weer voort zetten!