Team/Motor

Team

Joris komt uit voor Winteb Racing in de snelste 600cc klasse van Nederland, namelijk de NK SuperCup 600 van de OW Cup.

Winteb Racing werd in 2011 opgericht door teammanager Albert van der Velde. In 2016 werd met Maarten Bekker het kampioenschap binnengehaald in de NK SuperCup 1000. In 2014 pakte Kervin Bos voor het team als eerste Nederlander punten in het WK Superbike kampioenschap. Een team met veel ervaring op het hoogste niveau, dat jong talent de kans wil geven om zich verder te ontwikkelen.

Een goed team is in de motorsport van groot belang. Het totale plaatje moet kloppen zodat Joris zich volledig kan richten op het rijden.

Motor

Joris staat aan de start met een Honda CBR600RR. Klaargemaakt door Ten Kate Racing Products.

De CBR600RR is het supersport model van Honda waarmee Ten Kate al veel wereldtitels heeft binnengehaald. Het is in de basis een sportmodel voor op straat welke Ten Kate door middel van de juiste aanpassingen optimaal gereed maakt voor op het circuit.

De motor beschikt over een 600cc 4 takt motorblok met zo’n 130 pk. De topsnelheid ligt op het TT Circuit van Assen rond de 240 km/u. De CBR600RR staat bekend om een zeer uitgebalanceerd rijwielgedeelte wat zorgt voor goede stuureigenschappen.